02 august 2018

Rusia condamnă sancţiunile UE vizând firme implicate în construirea podului din Crimeea

Mihai Draghici

Rusia a condamnat în termeni duri decizia Uniunii Europene de a sancţiona firme implicate în construirea podului care face legătura cu fosta provincia ucraineană Crimeea, informează site-ul Politico.eu.

"În mod evident, Uniunea Europeană este bântuită de alegerea liberă a locuitorilor Crimeei de a se reuni cu Rusia", a reacţionat Ministerul rus de Externe, catalogând drept "deplorabilă" decizia Bruxellesului.

Moscova a acuzat Bruxellesul că se amestecă "din nou în afacerile interne" ale Rusiei, denunţând şi atitudinea Ucrainei de a izola Crimeea.

Uniunea Europeană a decis, marţi, sancţionarea a şase firme ruse implicate în construirea podului care face legătura între Rusia şi fosta regiune ucraineană Crimeea.

Uniunea Europeană a hotărât blocarea activelor a şase firme ruse implicate în construirea podului rutier şi feroviar dintre Rusia şi Crimeea. Bruxellesul consideră ilegală anexarea Crimeei de către Rusia şi, implicit, construirea acestui pod.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a inaugurat personal podul spre Crimeea.