13 septembrie 2023

Rusia ameninţă România: Mai bine nu s-ar angaja în provocări

Petru Mazilu

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, acuză România de provocări în regiune prin „aprinderea spiritelor în Moldova” şi susţinerea Ucrainei.

Sursă foto: Profimedia

Maria Zaharova a comentat poziţia României vorbind despre provocări şi intrigi politice.

„Dacă România ar fi fost îngrijorată enorm de toată această situaţie, poate că s-ar fi comportat altfel. Nu ar fi aprins spiritele în Moldova, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă, nu ar susţine material politicile regimului Zelenski, care doar destabilizează siguranţa în regiune. Mai bine s-ar gândi la toate aceste nuanţe de escaladare a crizei la care ei (România - n.r.) participă. Asadar nu ştiu ce înseamnă asta, provocare, poate o intrigă politică. Nu ştiu, dar nici nu vreau sa ştiu”, a declarat Maria Zaharova pentru agenţia de presă de stat Ria Novosti.

Ministerul rus de Externe afirmă că autorităţile române nu au arătat oficial că fragmentele de dronă căzute pe teritoriul României ar aparţine Rusiei.

„Iertaţi-mă, dar e absurd! Aceasta este o jonglare…nici nu ştiu cum sa-i zic, a faptelor, a ceva de neînţeles. Nimeni nu a înţeles ce a fost asta. Toţi m-au întrebat ce a fost asta. Nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi partea română. (...) România ocupă orice poziţie care e comodă. Pentru că nu răspunzi pentru nimic şi poţi să născoceşti lucruri şi să dai vina pe alţii”, a spus Maria Zaharova.

În zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, a anunţat MApN.