15 septembrie 2020

Rusia, ajutor de 1,5 miliarde de dolari pentru Belarus. Putin retrage trupele de rezervă de la graniţa cu statul belarus

Andreea Soare

Rusia va oferi Belarusului un împrumut de 1,5 miliarde de dolari, a anunţat Putin, luni, relatează Anadolu.

Sursă foto: AP

Ajutorul este dedicat reconsolidării relaţiilor economice, care au fost afectate de pandemia de coronavirus, şi creării condiţiilor necesare pentru progres, a mai declarat Putin, în cadrul întâlnirii cu Lukashenko, de la Sochi.

„În general, Federaţia Rusă reprezintă mai mult de 50% din cifra de afaceri a comerţului extern al Belarusului. Aproape 2,500 de companii care au capital rusesc lucrează în Belarus. Avem o cooperare stabilă şi puternică în mai multe zone şi industrii”, a declarat Putin, citează Anadolu.

„O să continuăm cooperarea şi în domeniul apărării, adică, în primul rând, în privinţa companiilor de apărare – cooperăm şi acolo şi în alte domenii sensibile – în privinţa armatei, de asemenea”, a continuat Putin.

De asemenea, preşedintele Vladimir Putin şi liderul belarus, Alexander Lukashenko, au convenit asupra retragerii trupelor de rezervă ruseşti, dislocate la graniţa cu Belarus, relatează agenţai TASS, luni, citând un purtător de cuvânt de la Kremlin.

„Un al rezultat important al întâlnirii de la Sochi a celor doi lideri este acela că Rusia va retrage trupele de rezervă şi garda naţională, care au fost dislocate în apropiere de graniţia dintre Rusia şi Belarus, acestea întorcându-se la bazele lor permanente”, a declarat Dmitry Peskov, potrivit TASS.