08 iulie 2024

Rusia a atacat cel mai mare spital de copii din Ucraina. Mai multe persoane se află sub dărâmături

Andreea Soare

Rusia a lansat, în această dimineaţă, un atac masiv cu rachete asupra Kievului. A fost lovit cel mai mare spital de copii din Ucraina. Momentan, nu se ştie numărul victimelor, întrucât mai multe persoane încă se află sub dărâmături.

Sursă foto: X

Potrivit unui anunţ făcut de preşedintele Zelenski pe reţelele sociale, este vorba despre spitalul Okhmatdyt, din Kiev.

„Spitalul a fost distrus de un atac rusesc, oamenii sunt încă sub dărâmături, nu se ştie numărul exact al răniţilor şi morţilor”, screi Zelenski pe X.

Din imaginile video care circulă pe reţelele sociale, se pot vedea mai mulţi medici şi asistente cum încearcă să asigure îngrijiri oamenilor care se aflau în spital. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a transmis că pacienţii spitalului de copii sunt „evacuaţi şi trimişi la spitalul municipal al oraşului”.

Luni dimineaţa, Ucraina a fost ţinta unor atacuri masive ale ruşilor. Au fost lovite oraşe precum Kiev, Dnipro, Krivîi Rih, Sloviansk, Pokrovsk şi Kramatorsk. Cel puţin 20 de persoane au murit şi 40 au fost rănite în toate aceste oraşe, iar numărul acestora este posibil să crească. Au fost lansate 40 de rachete ruseşti, de diferite tipuri.