24 septembrie 2018

Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump: Statele Unite vor schimba regimul din Iran

Mihai Draghici

Sancţiunile Statelor Unite împotriva Iranului au rolul de a conduce la o "revoluţie de succes" care va avea rezultatul schimbării regimului de la Teheran, afirmă Rudolph Giuliani, avocatul preşedintelui american Donald Trump.

Sursă foto: Mediafax

Politica oficială a Washingtonului nu are obiectivul schimbării regimului islamic de la Teheran.

Sancţiunile impuse Iranului au rolul producerii de probleme economice care ar putea conduce la o "revoluţie de succes", a declarat Rudy Giuliani, potrivit agenţiei Reuters, la o reuniune a opoziţiei iraniene în exil. "Nu ştiu când vom înlătura" regimul din Iran. "Ar putea fi în câteva zile, în câteva luni, în câţiva ani. Dar se va întâmpla", a afirmat Rudy Giuliani la reuniunea desfăşurată în oraşul american New York.

Rudolph Giuliani a făcut declaraţiile la nivel personal, dat fiind că nu are atribuţii oficiale în acest domeniu. Dar Giuliani este avocatul personal al preşedintelui Donald Trump.

Statele Unite au impus din nou sancţiuni asupra Iranului după decizia lui Donald Trump de anulare a participării la Acordul nuclear internaţional. Tratatul atomic este susţinut în continuare de Uniunea Europeană, Rusia şi China.

John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, a afirmat în august că obiectivul schimbării regimului din Iran nu figurează în politica oficială a Washingtonului.

Iranul a promis, sâmbătă, o ripostă dură după atentatul din oraşul Ahvaz, pe care l-a atribuit unor grupuri susţinute de Statele Unite şi de Israel.