05 august 2021

România trimite peste 100 de pompieri şi 23 de autospeciale în Grecia

Gabriel Pecheanu

România trimite vineri în Grecia un modul format din peste 100 de pompieri, 23 de autospeciale, cisterne şi un centru de comandă, anunţă şeful DSU, Raed Arafat: „Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara ţării”.

Sursă foto: Mediafax

„Mai multe ţări au solicitat sprijin - Turcia, Italia, Fraţa, Albania, Grecia. Toată Europa încearcă să ajute. Vorbesc de incendiile de pădure. Noi am înaintat oferte de sprijin aerian şi terestru. Aici depinde ce acceptă ţările care sunt afectate. Azi, după discuţii cu colegii de la Protecţia civilă elenă şi Protecţia civilă europeană, am înaintat o propunere de un modul de la IGSU, care va include 112 pompieri, 23 autospeciale, din care şase autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, un generator de mare putere, două tabere mobile pentru uz propriu al personalului nostru, un autocar de intervenţie, patru microbuze”, spune Raed Arafat.

El a precizat că IGSU a prealertat modului.

„După ce a venit acceptul s-a dat ordinul de mobilizare pentru a pregăti plecarea în cursul zilei de mâine. (...) Propunerea este pentru asistenţă de zece zile, cu posibilitate de prelungire. (...) Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara ţării”, adaugă Arafat.