16 aprilie 2018

România şi Israel au convenit un “plan de cooperare “ în domeniul industriei de Apărare

Monitorul Apărării şi Securităţii

România şi Israel au convenit şi semnat “un plan de cooperare” în domeniul industriei de Apărare, care vizează anul în curs.

Sursă foto: Mediafax

Documentul a fost semnat în urma ultimei sesiuni a  Comitetului Tehnic Mixt româno – israelian, care a avut loc la şediul Departamentului pentru Armamente din cadrul MApN şi este ân conformitate cu “necesităţile de apărare ale Armatei României”.

Sesiunea comitetului  tehnic mixt a avut loc în marja rundei  de consultări politico-militare româno –israeliene, desfăşurate la MApN.

La consultări, specialiştii români şi israelieni s-au întâlnit în cadrul Dialogului Strategic şi în Comisia Mixtă în domeniul Apărării.

“În cadrul discuţiilor, ambele părţi şi-au manifestat interesul pentru o cooperare activă şi pragmatică, care să sublinieze evoluţia colaborării din ultimul timp în domeniul tehnico – militar (…)Printre temele dezbătute la Reuniunea Dialogului strategic s-au numărat evoluţiile recente înregistrate în mediul de securitate internaţional, în special riscurile şi ameninţările la adresa securităţii în regiunea extinsă a Mării Negre, respectiv a Orientului Mijlociu”, conform MApN.