14 iunie 2019

România participă la International Paris Air Show

Dorin Oancea

Opt companii româneşti participă la International Paris Air Show – Le Bourget, unde vor avea întâlniri cu reprezentanţi ai companiilor de referinţă din domeniu prezente la târg - Airbus, Boeing - precum si cu companii din domeniul militar Leonardo, Lockheed Martin, Pratt & Whitney, Raytheon.

Sursă foto: Mediafax

Cel mai important târg aeronautic la nivel mondial, International Paris Air Show – Le Bourget 2019 se desfăşoară în perioada 17-23 iunie, precizează MMACA. Aero Care SRL, Aerofina SA, Aerospace Services SRL, Aerostar SA, Alro SA, GM & T International 2000 SRL, Romtehnica SA şi Straero SA îşi vor prezenta produsele şi serviciile în pavilionul naţional al României, pe o suprafaţă de 100 mp.

România a fost prezentă cu Pavilion Naţional la International Paris Air Show – Le Bourget încă din anii 1960, participând la toate ediţiile. Participările constante ale reprezentanţilor industriei aeronautice române la eveniment s-au materializat în transferuri tehnologice către România, cum ar fi: avioane, elicoptere, motoare, echipamente specifice. În prezent, industria aeronautică română are o cifră de afaceri de circa 600 milioane de dolari, cu o creştere anuală de circa 12%, din care 90% export.

Participarea românească la International Paris Airshow a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin Programul de promovare a exportului, în colaborare cu Organizaţia Patronală din Industria Aeronautică Română (OPIAR). Bugetul alocat târgului este de 586.267 lei.

La ediţia anterioară a târgului, au participat 2.381 expozanţi din 48 de ţări, care şi-au prezentat produsele în faţa unui număr record de peste 350.000 vizitatori.