01 martie 2019

România a fost în 2018 ţinta atacurilor cibernetice venite din spaţiul estic -SRI

Mediafax

Sursă foto: Mediafax

România a fost ţinta mai multor atacuri cibernetice, în cursul anului 2018, acestea fiind venite din spaţiul estic, informează specialiştii SRI, care mai precizează că într-unul dintre cazuri, a fost identificat un virus informatic cu ajutorul inteligenţei artificiale. 

Ţara noastră a fost ţinta unor atacuri cibernetice (de tipul Advanced Persistent Threat) din spaţiul estic, în cursul anului trecut, informează specialiştii SRI. Într-unul dintre cazuri, specialiştii au depistat un virus informatic cu ajutorul tehnologiei bazate pe inteligenţa artificială. Scopul acestor atacuri este spionajul cibernetic, mai precis, furtul de informaţii din instituţiile publice.

Potrivit sursei citate, numărul acestor atacuri a crescut începând cu anul 2016, în toată lumea, majoritatea statelor ţintite fiind cele din Occident.

Astfel de operaţiuni implică resurse umane, tehnologice şi financiare semnificative pentru a avea succes. De exemplu, pentru un atac cibernetic, hakerii folosesc în jur de 2.000 de servere, iar costurile depăşesc sute de milioane de euro.