28 iunie 2019

Rezerviştii voluntari din Asociaţia Ofiţerilor Rezervişti colaborează cu Statul Major pentru îmbunătăţirea programului de recrutare şi formare a rezervei voluntare

Andreea Soare

Rezerviştii voluntari din Asociaţia Ofiţerilor Rezervişti din România (AORR) colaborează îndeaproape cu Statul Major al Apărării (SMAp) pentru a îmbunătăţi programul de recrutare şi formare a rezervei voluntare, concentrându-se pe clarificarea şi aplicarea unitară a normelor care îi privesc pe rezerviştii voluntari.

Sursă foto: Mediafax

Prin intermediul grupului de discuţii compus din membri ai AORR şi SMAp, se doreşte dezvoltarea acestei noi categorii de personal pentru a ajunge la regenerarea rezervei de mobilizare. 

„O nouă şedinţă de lucru a avut loc în 26 iunie, la sediul Statului Major al Apărării. Timp de 3 ore, membrii AORR au discutat cu reprezentanţi din conducerea departamentelor şi direcţiilor implicate în acest proces. S-a hotărât clarificarea procedurilor pentru trecerea rezerviştilor voluntari de la un corp la altul (soldaţi – subofiţeri sau subofiţeri – ofiţeri), precum şi stabilirea unor proceduri prin care aceştia să aibă acces la complexele de refacere şi recreere ale MApN”, arată un comunicat al Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România.

„Am înaintat propunerile noastre pentru ghid reprezentanţilor SMAp şi cele mai multe au fost acceptate. Chiar dacă la întâlnire am fost doar câţiva, ideile de îmbunătăţire a ghidului reprezintă un număr mult mai mare de rezervişti voluntari, ele fiind colectate şi validate pe un grup de discuţii cu aproape 100 de membri”, afirmă Adriana Brumaru, membră a delegaţiei AORR.

Rezerviştii voluntari din AORR au realizat un sondaj de evaluare a satisfacţiei pentru a identifica raportul dintre aşteptările iniţiale ale rezerviştilor voluntari şi concretizarea programului. De asemenea, s-a discutat despre problemele întâmpinate de aceştia de la perioada de selecţie şi instrucţie iniţială până la implementarea neunitară a unor norme după semnarea contractelor.