30 noiembrie 2022

Reuniunea G7 cu partenerii, desfăşurată la Bucureşti, a abordat criza energetică din Ucraina

Mihai Draghici

Miniştrii de Externe din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) au abordat la Bucureşti, într-un format la care au participat reprezentanţi ai statelor şi organizaţiilor partenere, criza energetică din Ucraina, generată de atacurile armatei ruse asupra infrastructurii civile.

Sursă foto: Mediafax

"În contextul atacurilor nemiloase ale Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina, în special asupra reţelei energetice şi a instalaţiilor de apă, ministrul german de Externe Annalena Baerbock, în calitatea de a preşedinte al Grupului G7 la nivel de miniştri de Externe, a convocat o reuniune a G7+ pentru a discuta despre eforturile comune de a furniza asistenţă de urgenţă Ucrainei în acest moment crucial. Au participat peste 20 de miniştri de Externe, inclusiv cel al Ucrainei, Dmitro Kuleba, secretarul general al NATO şi reprezentanţii Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Băncii Mondiale", anunţă Preşedinţia germană a Grupului G7, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului de Externe de la Berlin şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Uniţi în angajamentul de susţinere a Ucrainei, participanţii au discutat despre situaţia infrastructurii energetice esenţiale din Ucraina, pentru a înţelege mai bine şi a prioritiza cele mai urgente nevoi ale poporului ucrainean şi pentru a coordona eforturile de asistenţă. Ministrul de Externe Baerbock a evidenţiat importanţa reuniunii, în perspectiva organizării Conferinţei Internaţionale pentru Rezilienţa Civilă a Ucrainei, pe 13 decembrie, la Paris", subliniază Preşedinţia germană a Grupului G7.