21 ianuarie 2020

Reuniunea de lucru privind procesul de „Analiză Strategică a Apărării 2020”

Andreea Soare

Vineri, 17 ianuarie 2020, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, a avut loc prima reuniune de lucru cu grupurile de reflecţie dedicate consultărilor şi contribuţiilor la procesul de “Analiză Strategică a Apărării 2020”, transmite Statul Major al Apărării, într-un comunicat de presă.

Sursă foto: SMAp

Monitorul Apărării şi Securităţii a participat la reuniunea de lucru din cadrul SMAp

La această reuniune au participat, pe lângă militari, reprezentanţi din cadrul societăţii civile, mediului academic românesc şi a think-tank-urilor de specialitate: Institutul ASPEN, Centrul de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning, New Strategy Center, German Marshalll Fund, Monitorul Apărării şi Securităţii, Asociaţia soluţii integrate de securitate, apărare şi intelligence, Institutul pentru studii politice de apărare şi istorie militară precum şi din Universitatea Naţională de Apărare.

Cu această ocazie, au fost stabilite obiectivele, temele şi calendarul activităţilor viitoare, menite să integreze şi viziunea non-militară în cadrul analizei strategice a apărării. Concluziile reieşte în urma acestui proces vor sta la baza viitoarelor documente de planificare a apărării şi proiectării structurii de forţe a Armatei României pe termen mediu şi lung.

Analiza Strategică a Apărării a fost un subiect abordat de colegiul redacţional MAS, atât din perspectiva generalului Ştefan Oprea, cât şi a generalului Ştefan Dănilă şi a specialistului în securitate naţională, Niculae Iancu. Un alt articol referitor la Analiza Strategică a Apărării, realizat de generalul Ştefan Dănilă, poate fi găsit în numărul 4 al revistei MAS, disponibil aici.