03 februarie 2019

Reuniune de criză a GSMA în care se discută despre Huawei

Dorin Oancea

Asociaţia industriei de comunicaţii mobile GSMA organizeză o întâlnire de criză în care să discute posibiltatea ca firma chineză să fie exclusă de pe pieţele cheie, în ciuda îngrijorărilor că o asemenea măsură ar putea afecta industria, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Comisia Europeană analizează posibilitatea interzicerii echipamentelor 5G fabricate de Huawei în dezvoltarea viitoarelor reţele mobile, spun surse din Bruxelles.

Directorul general al GSMA, Mats Granryd, a scris membrilor asociaţiei să includă o dezbatere asupra Huawei pe agenda următoarei şedinţe de consiliu. Reuniunea va avea loc la Barcelona, în februarie, cu ocazia Mobile World Congress.

Unele ţări, printre care Statele Unite şi Australia, au exclus Huawei din dezvoltarea generaţiei următoare de reţele mobile, invocând posibilitatea ca echipamentele pot fi folosite în acţiuni de spionaj.

Huawei, liderul pieţei globale de echipamente, cu vânzări de 100 de miliarde de dolari, neagă acuzaţiile.

Mulţi operatori se bazează pe Huawei pentru a construi reţele de 5G iar o interdicţie ar însemna un pas înapoi în efortul de a rămâne competitiv în industrie.

Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, a apreciat că o astfel de interdicţie i-ar putea întârzia planurile pentru noile servicii cu doi sau trei ani.