24 februarie 2019

Republica Moldova: Prezenţa la vot până la ora 13:00 este mult mai mare decât la scrutinul din 2014

Marinela Sarbu

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova informează că prezenţa la vot la alegerile parlamentare de astăzi este mult mai mare decât prezenţa la vot la scrutinul din 2014, până la ora 13.00 au votat circa 27% din alegători, potrivit unimedia.info.

Sursă foto: Mediafax

„În 2014, până la ora 13:00, au ieşit la vot 21% de alegători înscrişi în cursa electorală pentru participare. În 2016, la alegerile prezidenţiale, la această oră, în primul tur au votat circa 28%, iar în turul doi, circa 29%”, a spus Alina Russu.

Până la această oră, peste 800 de mii de moldoveni şi-au exprimat votul, circa 27%. De asemenea, secţiile de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului sunt asaltate.

Comisia Electorală Centrală informează că la unele secţii de votare de peste hotare, cum ar fi în Frankfurt sau Parma, s-au format cozi.

Dacă la Bucureşti, potrivit unor martori, prezenţa este slabă, la Consulatul Republicii Moldova din Frankfurt, prezenţa este mai mare. Zeci de moldoveni stau la coadă şi aşteaptă să voteze.

Alina Rusu a spus că cetăţenii pot verifica cât de aglomerate sunt secţiile de votare pe diaspora.voteaza.md.

Peste o oră se vor dechide şi secţiile de votare din SUA şi Canada.