28 septembrie 2019

Reprezentantul special al preşedintelui Donald Trump pentru Ucraina a demisionat

Marinela Sarbu

Reprezentantul special al preşedintelui american Donald Trump pentru Ucraina, Kurt Volker, a demisionat vineri, au anunţat surse familiare cu situaţia, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

O plângere din partea unui denunţător din cadrul comunităţii de informaţii, care a fost publicată joi, l-a indicat pe Volker că încearcă să „ reducă prejudiciile” din eforturile avocatului lui Trump, Rudy Giuliani, de a presa Ucraina pentru a-i cerceta pe democraţi.

Volker, care a ocupat această funcţie cu jumătate de normă, neremunerată din 2017, a încercat să ajute guvernul Ucrainei să rezolve confruntarea cu separatiştii din estul ţării, care sunt sponsorizaţi de Rusia.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, a anunţat marţi seară lansarea unei investigaţii parlamentare care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă este acuzat că i-a cerut preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o convorbire desfăşurată pe 25 iulie, să ofere informaţii compromiţătoare despre activităţi de afaceri ale lui Joseph Biden şi ale fiului acestuia, Hunter Biden.

Procurorul-şef anticorupţie din Ucraina spune că nu există nicio anchetă pe numele lui Biden

Şeful agenţiei anticorupţie din Ucraina a declarat vineri că nu a fost deschisă nicio anchetă pe numele fostului vicepreşedinte american Joe Biden sau a fiului său, chiar dacă preşedintele american Donald Trump a făcut presiuni pentru ca acest lucru să se întânple, potrivit Associated Press.

Trump a făcut presiuni asupra preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să-l investigheze pe rivalul său politic şi pe fiul acestuia Hunter, care au făcut parte din consiliul de administraţie al unei companii energetice din Ucraina. Apelul telefonic din 25 iulie este în centrul atenţiei în urma unei sesizări care a declanşat o anchetă oficială a Congresului SUA care ar putea duce la înlăturarea din funcţie a lui Trump.

Nazar Kholodnitski, şeful Procuraturii Anticorupţie din Ucraina, a declarat într-un interviu la radio NV că Biden şi fiul său nu au făcut obiectul niciunei anchete.