14 iulie 2018

RELATIILE SUA-RUSIA IN APROPIEREA SUMMIT-ULUI TRUMP – PUTIN

Sergiu Medar

Dintr-o analiză atentă a evoluţiei relaţiei dintre SUA şi Rusia se pot anticipa subiectele discuţiei ce va avea loc pe data de 16 iulie, la Helsinki, între liderii celor două mari puteri. Aceste relaţii au avut o evoluţie ce a depins, în mare măsură, cel puţin în ultimii 40 de ani, de relaţia dintre liderii celor două state şi mai ales orientarea grupării politice care i-a adus pe poziţia cea mai înaltă a statelor lor.

Sursă foto: Mediafax

Primele contacte oficiale dintre Imperiul Rus şi Statele Unite ale Americii au avut loc în anul 1776 iar deschiderea relaţiilor diplomatice dintre cele două state a avut loc în anul 1809. În Războiul Civil din SUA, Rusia a sprijinit forţele Uniunii împotriva Confederaţilor. În anul 1867 Rusia a vândut Statelor Unite teritoriul său din America de Nord, Alaska. Între anii 1820 – 1917 în SUA au sosit, din Imperiul Rus, aproximativ 3,3 milioane de imigranţi. Majoritatea erau evrei sau polonezi şi [...]

Testează abonamentul

Poți să accesezi întreg articolul doar dacă ești abonat la MonitorulApararii.ro.

Alege abonament Cere demo

Dacă ai deja un abonament valid intră în cont mai jos

Am uitat parola

Nu ai cont încă? Înregistrează-te aici

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor Monitorului Apararii si Securitatii. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Citarea se poate face în limita a 250 de semne cu conditia citarii sursei si mentionarii linkului site-ului https://monitorulapararii.ro/. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.
Nota: Utilizatorii care au achizitionat un abonament cu drept de republicare au permisiunea de reproducere a maxim 4 articole pe luna si numai intr-o singura publicatie, cu conditia citarii sursei si mentionarii linkului (model: Articol preluat din https://monitorulapararii.ro/).