31 august 2019

Regimul de la Phenian transmite că remarcile lui Mike Pompeo privind „comportamentul meschin” al Coreei de Nord îngreunează discuţiile cu Statele Unite

Bianca Pavaluca

Remarcile secretarului american de Stat Mike Pompeo privind „comportamentul meschin al Coreei de Nord” a făcut discuţiile cu Statele Unite mult mai dificile, a declarat Choe Son Hui, adjunct al ministrului de Externe nord-coreean, citat de agenţiile de presă KCNA şi Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Comportamentul meschin al Coreei de Nord nu poate fi ignorat”, a declarat joi Mike Pompeo, într-un discurs ţinut în statul american Indiana.

Comentariul secretarului american de Stat a fost nerezonabil şi provocator, a concluzionat Choe Son Hui.

„Pompeo a mers atât de departe cu limbajul încât a făcut reluarea discuţiilor dintre Coreea de Nord şi Statele Unite mult mai dificile”, a declarat oficialul nord-coreean.

De asemenea, Choe Son Hui a avertizat că aşteptările Coreei de Nord în ceea ce priveşte discuţiile cu Statele Unite dispar în mod gradual şi Administraţia de la Phenian este îndemnată să reexamineze toate măsurile.

„Statele Unite ar face bine să nu ne testeze răbdarea mai mult cu astfel de remarci iritante, dacă nu doreşte să regrete amarnic ulterior”, a transmis Choe Son Hui.

Săptămâna trecută, ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, l-a numit pe secretarul american de Stat Mike Pompeo „o toxină rezistentă” care complică negocierile pentru denuclearizare.

Oficialul nord-coreean a transmis că ţara sa este pregătită atât pentru dialog cât şi pentru confruntare cu Statele Unite, dar negocierile sunt complicate de Mike Pompeo. Administraţia de la Phenian a cerut în mai multe rânduri înlocuirea lui Pompeo cu o persoană „mult mai matură”.

La începutul lunii august, secretarul de Stat american Mike Pompeo a delarat că speră ca discuţiile purtate la nivel de grup cu reprezentanţii nord-coreeni să reînceapă în câteva săptămâni.