30 iunie 2019

Rebelii houthi, atac asupra aeroporturilor Jizan şi Abha din Arabia Saudită - presă

Marinela Sarbu

Gruparea rebelă houthi din Yemen, sprijinită de Iran, a atacat poziţii militare şi hangarele de avioane de pe aeroportul Jizan din Arabia Saudită, precum şi aeroportul Abha, a informat sâmbătă postul Al Masirah TV, citând un purtător de cuvânt militar, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Atacul asupra aeroportului Abha a cauzat o suspendare a traficului aerian, potrivit unui purtător de cuvânt militar hutti.

Tot în această noapte, forţele coaliţiei conduse de Arabia Saudită au interceptat o dronă lansată de rebelii  houthi într-o zonă rezidenţială din regiunea Asir din sudul Arabiei Saudite, a declarat un purtător de cuvânt al coaliţiei sâmbătă într-o declaraţie difuzată de postul Al-Arabiya TV.

Forţele de coaliţie conduse de Saudi au interceptat o dronă lansată de rebelii houthi  din Yemen asupra aeroportului Jizan din sudul Arabiei Saudite, a declarat purtătorul de cuvânt al coaliţiei sâmbătă.

"Atacul nu şi-a atins niciuna dintre ţinte şi drona a fost distrusă", a declarat purtătorul de cuvânt al coaliţiei într-un comunicat publicat de Agenţia Saudită de Presă.

Rebelii houthi , care au înlăturat de la putere guvernul recunoscut internaţional, sprijinit de guvernul saudit în capitala yemenită Sanaa, la sfârşitul anului 2014, a intensificat atacurile cu rachete şi drone asupra oraşelor din Arabia Saudită în această lună.