24 iulie 2023

Rusia mută războiul la graniţa cu România. Pentru prima dată, porturile dunărene Ismail şi Reni au fost bombardate

Daniel Contescu

Rachete şi drone ar fi lovit porturile Reni şi Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniţei româno-ucrainene.

Federaţia Rusă a lansat un alt atac aerian cu drone asupra Ucrainei, la Odesa, lovind depozitele care conţin grâu şi orz. Zona a fost atacată de drone care se deplasau în direcţia Izmail, Reni şi Kilia.

Explozie puternică chiar lângă graniţa României, după ce forţele ruse au bombardat din nou regiunea Odesa. Rachete şi drone ar fi lovit porturile Reni şi Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniţei româno-ucrainene. 

Încercând să ocolească sistemele de apărare aeriană, rachetele au fost îndreptate la o înălţime minimă, profitând de caracteristicile peisajului. Conform rapoartelor Comandamentului Operaţional de Sud. „După trei nopţi consecutive de rachete şi drone puternice care terorizau infrastructura portuară, a trecut la întreprinderile agricole din regiune”, se arată în mesaj.

Două rachete au lovit hambarele uneia dintre ferme, provocând un incendiu. O altă rachetă a lovit aceeaşi întreprindere. Incendiul s-a extins pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi. Ziarele locale au lansat fotografii cu hambarele în flăcări.