23 ianuarie 2023

Războiul din Ucraina, ziua 334. Tancurile, subiectul care arde / Presiunea asupra Germaniei ar putea da roade: nemţii sunt pe cale să cedeze şi să trimită tancuri Leopard / Condiţiile puse de Franţa pentru a trimite tancurile sale, Leclerc

Mediafax

Germania şi Franţa sunt presate de Ucraina, dar şi de parteneri ţşi de aliaţi, să trimită armament greu pe câmpul de luptă, pentru a ajuta la obţinerea victoriei de către Kiev.

Sursă foto: Mediafax
UPDATE 09:00 Aproape 500 de copii au murit de pe începutul războiului din Ucraina

UPDATE 08:00 Ruşii fac exerciţii pe apă

UPDATE 07:00 Corupţia lasă urme în Ucraina

UPDATE 00:00 Berlinul, gata să autorizeze Polonia să trimită Leopard

Germania este pregătită să autorizeze Polonia să trimită tancuri Leopard în Ucraina, a anunţat ministrul german de Externe, Annalena Baerbock. După cum a subliniat Baerbock, vorbind despre posibilitatea ca Varşovia să trimită tancuri Leopard la Kiev, „dacă ni se cere, atunci nu vom sta în cale”. „Ştim cât de importante sunt aceste tancuri şi de aceea le discutăm acum cu partenerii noştri. Trebuie să ne asigurăm că vieţile oamenilor sunt salvate şi că teritoriul Ucrainei este eliberat”, a adăugat el.

UPDATE 23:30 Ministrul Apărării din Italia: Germania va face ceea ce are de făcut

„Sunt convins că Germania va face ceea ce are de făcut”, declară ministrul Apărării, Guido Crosetto, a vorbit despre impasul privind trimiterea tancurilor germane în Ucraina în cadrul interviului cu Fabio Fazio, la emisiunea  „Che tempo che fa”. „Înţeleg dificultăţile lui Scholtz şi mi se pare absurd că alte naţiuni fac presiune asupra ei. Fiecare ţară este autonomă, fiecare naţiune are propria sa majoritate”.

UPDATE 23:00 Macron, cele trei condiţii pentru trimiterea tancurilor Leclerc

Macron, preşedintele Franţei, a indicat 3 condiţii pentru ca acesta să ofere Kievului tancuri de luptă franceze: ca acest lucru să nu ducă la o escaladare a conflictului, ca soldaţii ucraineni să fie pregătiţi să le folosească şi să nu fie afectate capacităţile apărării franceze.

În ultimele zile, mai multe surse militare franceze au recunoscut că nu se poate spune câte unităţi AMX Leclerc sunt disponibile.