10 iunie 2024

Războiul din Ucraina: Un sat din regiunea Sumîi ar fi căzut în mâinile ruşilor

Andreea Tobias

Şeful republicii cecene, Ramzan Kadîrov, afirmă că forţele ruseşti au cucerit satul de frontieră Ryzhivka, în regiunea Sumîi din nord-estul Ucrainei. Iuriy Zarko, şeful municipalităţii Bilopillia, de care aparţine Ryzhivka, neagă informaţia.

Sursă foto: Mediafax

Luptătorii din batalionul Akhmat „au desfăşurat operaţiuni tactice cu militari din alte unităţi ruseşti şi au eliberat o altă localitate de la inamic”, care „este satul Ryzhivka”, a scris Ramzan Kadîrov pe Telegram.

„Ca urmare a acţiunilor ofensive planificate pe scară largă, partea ucraineană a suferit pierderi semnificative şi a fost nevoită să se retragă”, a adăugat el.

AFP nu a putut verifica afirmaţiile liderului cecen.

Iuriy Zarko, şeful municipalităţii Bilopillia, de care aparţine Ryzhivka, a negat că satul a fost capturat şi a declarat pentru televiziunea de stat ucraineană că niciun contingent rus nu a fost staţionat acolo.

Luna trecută, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat că Rusia a strâns trupe de-a lungul graniţei sale cu Ucraina, în vederea pregătirii unei posibile noi ofensive. În acelaşi timp, autorităţile ucrainene au început să evacueze locuitorii din anumite oraşe şi sate de frontieră din regiunea Sumîi.