30 noiembrie 2023

Război Israel - Hamas. Teroriştii au eliberat alţi 12 ostatici / Mamă şi fiica rusă, „omagiu adus lui Putin”

Mediafax

Continuă eliberarea ostaticilor, situaţie în care Rusia este adusă în discuţie.

Sursă foto: Mediafax
Egipt: 12 ostatici israelieni au sosit la Rafah

Personalul de securitate egiptean şi Crucea Roşie Internaţională au sosit cu 12 ostatici livraţi astăzi de Hamas la punctul de trecere Rafah din Egipt sosind din Fâşia Gaza. Procedurile pentru examenele medicale şi transferul acestora de la trecerea Rafah la trecerea Kerem ben Salem au fost protejate de un cordon de securitate strâns. Potrivit televiziunii egiptene de stat Al Qahera, al şaselea grup de ostatici eliberaţi include 5 copii şi 7 femei, toate israeliene. Printre acestea se numără şi cele două femei cu dublă cetăţenie israeliană şi rusă.

O navă americană a doborât o dronă yemenită Houti

Nava USS Carney, care naviga în apropierea strâmtorii Bab el-Mandeb, în ​​sudul Mării Roşii, a doborât o dronă condusă de houthi în Yemen, relatează Haaretz, citând surse. Drona a fost un Kas-04 de fabricaţie iraniană.

Mamă şi fiica rusă au fost eliberate ca „omagiu adus lui Putin”

Cele două femei ostatice cu naţionalitate rusă eliberate astăzi de Hamas ca un „omagiu” adus preşedintelui rus Vladimir Putin sunt Elena Trupanov, în vârstă de 50 de ani, şi mama ei, Irena Tatti, în vârstă de 73 de ani. Acest lucru a fost raportat de Haaretz. Trupanov şi Tatti au fost răpiţi din Kibbutz Nir Oz împreună cu fiul Elenei, Sasha, şi prietena lui, Sapir Cohen. Soţul Elenei Trupanov, Vitaly, a fost ucis de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie.