13 mai 2018

Răspunsul lui Iohannis, întrebat de care parte se plasează România în cadrul sancţiunilor impuse Iranului: Lucrurile nu sunt absolut deloc simple

Dragos Suciu

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, la Blaj, întrebat de care parte se plasează România în cadrul sancţiunilor impuse Iranului, că discuţii despre această temă vor avea loc săptămâna viitoare în Bulgaria, însă lucrurile nu sunt absolut deloc simple.

Sursă foto: Mediafax

Iohannis a fost întrebat la Blaj de care parte se plasează România în cadrul sancţiunilor impuse Iranului: cu SUA, care cer măsuri drastice, sau cu ţările europene, care vor să mai negocieze.

”Această chestiune va fi discutată la Consiliul care va avea loc în Bulgaria în cursul săptămânii viitoare pentru a avea o opinie mai clară a liderilor europeni, însă lucrurile nu sunt absolut deloc simple şi nu vreau acum, de la Blaj, într-o discuţie pur întâmplătoare, să lămuresc chestiunea Iranului. Vom discuta aceste chestiuni şi cu partenerii europeni, vom discuta aceste chestiuni - dacă îşi revin guvernanţii -, cu guvernanţii pentru a avea un punct de vedere consolidat”, a răspuns Iohannis.