26 august 2019

Ramona Mănescu declară că rămâne ministru de Externe

Ana Petrescu

Ramona Mănescu a afirmat că va rămâne ministru de Externe, chiar dacă ALDE a decis să iasă de la guvernare şi să retragă toţi miniştri partidului din Cabinetul Dăncilă. Ea a adăugat că se aşteaptă să fie exclusă din ALDE, precizând că va intra în PSD.

Sursă foto: Mediafax

„Eu am acceptat această onoare de a fi ministru de Externe pentru că am considerat că politica externă e importantă, cred că e important să fim parnteneri serioşi pînă la capăt. Eu am înţeles decizia ALDE, o respect, dar în momentul acesta România să dea semnale că e inconsecvent la nivel exterior cred că e un lucru rău. Eu îmi asum să rămân în continuare (...) pentru că suntem în tr-un moment în care vor fi decizii pentru România. Îmi asum eu să pierd politic la nivel intern, dar să nu piardă România pe termen lung” a declarat Ramona Mănescu, luni, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Aceasta a spus că a avut o discuţie cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre acest subiect.

„Sigur. Mi-a spus că e posibil ca în perioada următoare să se iasă de la guvernare. L-am şi întrebat pe dl preşedinte Tăriceanu când se va întâmpla asta, pentru că am nişte întâlniri bilaterale, dumnealui a spus continuă să îţi faci treaba”, a explicat Mănescu.

Ministrul de Externe a adăugat că este convisă că Tăriceanu îşi va respecta afirmaţia potrivit căreia va da afară din ALDE miniştri care rămân în Guvern.

„Sunt convinsă că aşa va fi. Nu am nicio îndoială că va face face acest lucru. Nu trec la PSD. Asta este clar. Eu îmi continui misiune ca ministru al Afacerilor Externe şi cred că asta este suficient”, a conchis Ramona Mănescu.