30 septembrie 2023

Radarele MApN au detectat o dronă care s-a îndreptat spre municipiul Galaţi. Astăzi continuă căutările

Florin Jipa

Sursă foto: Wikimedia

În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina, anunţă MApN.

„În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din Judeţele Tulcea şi Galaţi.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

Ca urmare, forţe ale ISU, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră au fost redirecţionate către zonele din proximitatea municipiului Galaţi unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spaţiul aerian pe teritoriul naţional. Căutările vor continua şi în cursul acestei zile.

La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.”

Ucraina a anunţat că noaptea trecută regiunea Odesa a fost atacată de Rusia cu 12 rachete de croazieră Kalibr, 2 rachete anti-navă P-800 Oniks şi 24 drone Shahed-136/131. Conform armatei ucrainene, au fost doborâte 11 rachete Kalibr şi toate cele 24 drone.