13 martie 2022

Rachete balistice venite din Iran au ţintit militari americani din Irak, fără victime

Dorin Oancea

O duzină de rachete balistice lansate din afara Irakului au lovit duminică Erbil, capitala regională kurdă din nordul ţării, au anunţat oficiali kurzi, care au spus că nu s-au înregistrat victime, conform Reuters.

Sursă foto: Twitter

Atacul a fost lansat din Iran, a declarat un oficial american pentru Reuters. Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, nu a oferit informaţii suplimentare.

Nu a existat o revendicare imediată a responsabilităţii sau alte detalii disponibile. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a precizat că niciun american nu a fost rănit şi că nu au existat pagube la instalaţiile guvernamentale americane din Erbil.

Ultima dată când rachete balistice au fost îndreptate împotriva forţelor americane a fost în ianuarie 2020 - represalii iraniene pentru uciderea de către SUA, la începutul acelei luni, a comandantului său militar Qassem Soleimani pe aeroportul din Bagdad.

Locuitorii din Erbil au postat online videoclipuri care arată mai multe explozii mari, iar unii au spus că exploziile le-au zguduit casele. Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste videoclipuri.