06 iulie 2018

Putin face apel la intensificarea cooperării internaţionale în domeniul securităţii cibernetice

Teodora Marinescu

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut apel, vineri, în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Moscova, la consolidarea cooperării internaţionale în problemele de securitate cibernetică, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

Putin a afirmat că dezvoltarea standardelor privind securitatea cibernetică este importantă şi "în interesul tuturor ţărilor". Acesta a subliniat faptul că ameninţările cibernetice afectează din ce în ce mai multă lume.

Liderul rus a mai declarat că numărul de atacuri cibernetice întâmplate în Rusia a crescut în primele trei luni ale anului 2018, comparativ cu aceeşi perioadă din anul 2017.

Acesta a informat că Rusia va dezvolta un sistem automat care să faciliteze schimbul de informaţie între forţele de ordine şi întreprinderi, cu scopul de a îmbunătăţii securitatea cibernetică.

Putin nu a menţionat totuşi acuzaţiile potrivit cărora hackerii ruşi, sponsorizaţi de Guvern, s-ar fi implicat în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, care au avut loc în anul 2016. Moscova neagă orice acuzaţie.