31 martie 2023

Putin a semnat un nou concept al politicii externe a Rusiei: China şi India sunt ţări prietenoase, SUA reprezintă principala sursă a politicii anti-ruse şi a riscurilor pentru pacea şi dezvoltarea omenirii

Florin Jipa

Putin a semnat astăzi un decret care vine cu actualizări la conceptul politicii externe a Rusiei: China şi India sunt ţări prietenoase, SUA reprezintă principala sursă a politicii anti-ruse şi a riscurilor pentru pace şi dezvoltarea omenirii, arată Mediafax.

Sursă foto: Mediafax

De asemenea, Putin vine cu o idee mai veche în care Europa şi Asia sunt o singură regiune, iar proiectul emblematic al Rusiei în secolul 21 este transformarea Eurasiei într-un spaţiu unic de pace, stabilitate şi prosperitate.

Rusia se defineşte ca un bastion al lumii ruseşti şi o ţară-civilizaţie originală care menţine un echilibru global. Combaterea rusofobiei în diverse domenii a fost numită o prioritate a politicii umanitare a Rusiei în străinătate.

Rusia va folosi armata pentru a respinge şi a preveni un atac armat asupra ei sau asupra aliaţilor săi. Rusia va trata alte state aşa cum o tratează ei.

Se va acorda prioritate înlăturării vestigiilor dominaţiei SUA în lume. Rusia nu se consideră un duşman al Occidentului şi nu se izolează de acesta, nu are intenţii ostile. Rusia se bazează pe Occident pentru a-şi da seama de inutilitatea confruntării şi pentru a reveni la interacţiune egală.