15 iulie 2019

Proteste la Paris de Ziua Naţională a Franţei. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii

Marinela Sarbu

Poliţia franceză a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care s-au adunat duminică pe bulevardul Champs Elysees, la câteva ore după ce preşedintele Emmanuel Macron a prezidat parada militară de Ziua Franţei alaturi de mai mulţi lideri europeni, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Bulevardul din centrul Parisului a fost redeschis traficului de îndată ce parada s-a terminat, dar câteva sute de protestatari din cadrul mişcării "vestele galbene" au încercat să-l ocupe.

Imagini LIVE

 

 

 

Televiziunea BFM a arătat imagini în care poliţia foloseşte gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii, unii dintre ei având glugi pe cap. Aceştia au încercat să blocheze bulevardul cu ajutorul unor baricade metalice, tomberoane şi alte obiecte.

De asemenea, s-au auzit câteva zgomote puternice. Protestatarii au aruncat cu obiecte în poliţişti, au huiduit şi au dat foc unei pubele.

Anterior, o sursă din poliţia franceză şi o sursă judiciară au declarat că aproximativ 152 de protestatari "vestele galbene" şi lideri ai acestora au fost reţinuţi lângă Champs Elysees în timp ce încercau să organizeze un protest.