20 iunie 2019

Procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată

Mihaela Gidei

Procedura de atribuire a contractului de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, a precizat, pentru MEDIAFAX, ministrul Gabriel Leş. Consiliul a informat MApN printr-o adresă, unde a motivat că au fost găsite nereguli.

Sursă foto: Mediafax

„Cert e din nou ne blocăm în proceduri. Asta ştim să facem cel mai bine. Astăzi vom răspunde la adresă. Ieri după masă am primit-o. Vom pune la dispoziţie documentele cerute. Din ce spuneau juriştii la acest moment, în 15 zile trebuie să dea o soluţie. Decizia a ajuns la Departamentul de Armamente. (...) Nu putem lua o decizie, la momentul acesta, procedura e blocată. Decizia ar fi fost să începem procedura de atribuire. (...) Nu au specificat de ce suspendă, doar că s-a făcut acea contestaţie, unde au fost semnalate grave nereguli”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Procedura a fost suspendată în condiţiile în care ministrul Apărării, Gabriel Leş, a precizat, săptămâna trecută că ar urma să fie anunţaţi câştigătorii pentru achiziţia de corvete.

În februarie 2019, Şantierul Naval Constanţa a renunţat la procesul intentat Guvernului şi Ministerului Apărării Naţionale, prin care solicita anularea licitaţiei privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale. La acel moment, Leş a anunţat că a cerut Direcţiei Juridice din MApN să identifice paşii legali de urmat.

De altfel, în privinţa achiziţiei de corvete, a fost deschis şi un dosar la Parchetul Militar privind unele suspiciuni în derularea legală a procedurii. Ulterior, dosarul a fost trimis la DNA.