24 octombrie 2018

Prinţul Salman va susţine primul discurs public de la uciderea lui Khashoggi

Marinela Sarbu

Prinţul Mohammed bin Salman va susţine miercuri primul discurs în faţa unui public internaţional de la uciderea jurnalistului Washington Post, Jamal Khashoggi, la consulatul saudit de la Istanbul, relatează Associated Press.

Sursă foto: Mediafax

Declaraţiile prinţului Mohammed la summit-ul internaţional Iniţiativa pentru Investiţii Viitoare de la Riyad vin ca urmare a faptului că evenimentul care are loc zilele acestea în regat a fost umbrit de uciderea lui Khashoggi.

Oamenii de afaceri internaţionali, oficialii şi alţii au părăsit summitul, iar prima zi a evenimentului mai mulţi vorbitori au aflat de uciderea jurnalistului saudit, în ale cărui articole a criticat campania de arestări şi guvernare a prinţului.

Oficialii turci spun că Khashoggi a fost omorât pe 2 octombrie de către un grup de 15 persoane care a inclus un membru al anturajului prinţului Mohammed în călătoriile de peste hotare. Arabia Saudită a sugerat, fără a oferi dovezi, că echipa a acţionat pe cont propriu.

Cu toate acestea, nici o decizie majoră în regat nu se face fără aprobarea familiei de guvernământ Al Saud.

Preşedintele american Donald Trump a continuat să critice regatul asupra uciderii lui Khashoggi.

"Acoperirea a fost oribilă. Execuţia a fost oribilă", a declarat Trump jurnaliştilor marţi seara la Casa Albă.

"Dar nu ar fi trebuit să existe niciodată o execuţie sau o acoperire, pentru că acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată", a adăugat el.