07 aprilie 2021

Prinţul Harry, documentar pe Netflix despre Jocurile Invictus

Andreea Soare

Documentarul numit „Heart of Invictus” va fi prima producţie a prinţului Harry lansată alături de platforma Netflix, transmite Military.com.

Sursă foto: Profimedia

Documentarul va prezenta pregătirile şi antrenamentele competitorilor pentru Jocurile Invictus, o competiţie internaţională creată de Prinţul Harry, în 2014, care aduce în acelaşi loc eroii militari răniţi în război.

„Heart of Invictus” va fi regizat de către Orlando von Einsiedel şi produs de Noanna Natasegara, echipa din spatele documentarului „The White Helmets”.

Cea de-a cincea ediţie a Jocurilor Invictus trebuia să aibă loc în mai 2020, în Haga, însă a fost amânată pentru luna mai a anului viitor din cauza pandemiei COVID-19. A şasea ediţie va avea loc în Germania, în Dusseldorf, în 2023.

Şi România a participat la Jocurile Invictus, pentru prima dată în 2017, în Toronto, Canada. Echipa României a fost formată la avea vreme din 15 militari răniţi în timpul misiunilor din Irak şi Afganistan. Aceştia s-au întors acasă atunci cu 4 medalii, una de aur, una de argint şi două de bronz.

 

Foto: Profimedia