22 octombrie 2018

Prima medalie a militarilor români la Jocurile Invictus este un bronz la canotaj în sală

Mihaela Gidei

Militarii români au obţinut, la Jocurile Invictus de la Sydney, prima medalie pentru România, la probele de canotaj în sală. Dumitru Paraschiva a obţinut, la proba de 4 minute, anduranţă, locul III, iar colegul său, Cirpian Iriciuc, locul IV din 21 de competitori.

Sursă foto: Mediafax

„Invictus Games Sydney 2018 -> prima medalie pentru România. Tocmai s-au încheiat probele de canotaj în sală la ergometru (indoor rowing) iar militarii noştri nu doar că se bucură de participare dar au reuşit să ia acasă şi o medalie. La proba de 4 minute, anduranţă, Dumitru Paraschiva a obţinut locul 3 iar Ciprian Iriciuc locul 4 din 21 de competitori. La proba de 1 minut, sprint, Dumitru a obţinut locul 5 iar Ciprian locul 11 din 47 de competitori. Dragi camarazi, felicitări pentru participare şi vă mulţumim pentru efortul depus!”, se arată pe pagina de Facebook a echipei Invictus România.

România este reprezentantă la Jocurile paralimpice Invictus de la Sydney, Australia, de 15 soldaţi care au fost răniţi în teatrele de război. Jocurile au debutat sâmbătă, iar echipa din partea României participă pentru a doua oară la aceste competiţii.

Lotul României care va participa la Jocurile paralimpice Invictus, ce vor avea loc în perioada 20-27 octombrie în Sydney (Australia), vor concura la tir cu arcul, ciclism, atletism, canotaj, nataţie, volei şi săritura în lungime. Soldaţii români au fost răniţi în teatrele de război, precum cel din Afganistan.

Echipa României participă pentru a doua oară la aceste jocuri, după cele de anul trecut de la Toronto. Competiţia reuneşte aproximativ 500 de soldaţi din întreaga lume, care au fost răniţi în diverse teatre de război, şi a fost înfiinţată în 2014 de Prinţul Harry al Marii Britanii.