06 iunie 2023

Prigojin ironizează bilanţul Moscovei privind pierderile ucrainene: "Cred că am distrus deja întreaga planetă de cinci ori"

Iulian Moşneagu

Liderul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a calificat marţi drept "elucubraţii" cifrele privind victimele ucrainene revendicate de Moscova, care susţine că a respins două ofensive majore în două zile.

Sursă foto: Mediafax

Ministerul rus al Apărării a afirmat că a respins două ofensive ucrainene de amploare duminică şi luni în regiunea Doneţk, ucigând "peste 1.500 de soldaţi ucraineni" şi distrugând "28 de tancuri".

Uciderea a 1.500 de soldaţi într-o singură zi este "un adevărat masacru", a glumit şeful grupului de mercenari Wagner, ironizându-l pe purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov. "De fapt, de ce să nu adunăm toate cifrele pe care ni le-a dat Konaşenkov. Cred că am distrus deja întreaga planetă de cinci ori", a ironizat el, potrivit agenţiilor de presă AFP şi Belga.

Guvernul ucrainean, a revendicat câştiguri teritoriale în apropiere de oraşul devastat Bahmut, în estul ţării, însă a relativizat amploarea "acţiunilor sale ofensive" şi nu a furnizat nicio cifră.

Evgheni Prigojin este cunoscut pentru declaraţiile dure la adresa Statului Major rus, acuzând ministerul Apărării în special că nu a furnizat suficiente muniţii grupului Wagner, care se aflau în prima linie în luptele din jurul Bahmut.