26 iunie 2018

Presupus atac israelian cu rachete, în apropierea aeroportului internaţional din Damasc

Mircea Olteanu

Agenţia siriană de ştiri SANA a anunţat că, în cursul nopţii de luni spre marţi, două rachete lansate de forţele israeliene au lovit ţinte în apropierea aeroportului internaţional din Damasc, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Atacul a fost confirmat şi de Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, care a precizat că sistemele antiaeriene siriene nu au reuşit să intercepteze rachetele.

Observatorul a mai transmis că în jurul orei locale 1 s-au auzit mai multe explozii, acestea fiind cauzate de rachete lansate de aeronave israeliene.

Atacul a vizat depozite de muniţie ale unor "miliţii non-siriene loiale regimului" de la Damasc, a adăugat Observatorul, precizând că nu are informaţii privind eventuale victime sau daune.

Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat că ar fi efectuat atacul cu rachete din Siria.

Iranul susţine mai multe miliţii ce luptă de partea regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, printre care şi organizaţia militantă Hezbollah din Liban.

Israelul, preocupat de prezenţa tot mai puternică a Iranului în Siria, a atacat în ultimii ani zeci de poziţii iraniene sau ale unor forţe sprijinite de Teheran.

Iranul şi Rusia sunt principalii aliaţi ai Administraţiei de la Damasc, condusă de preşedintele Bashar al-Assad.