22 aprilie 2021

Preşedintele Zelenski a semnat o lege prin care cheamă rezerviştii la serviciul militar

Andreea Soare

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat o lege prin care permite rezerviştilor să fie chemaţi la serviciul militar fără o mobilizare anunţată, au transmis reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale, miercuri, potrivit Reuters.

Sursă foto: Hepta

Aprobată de către Parlament la finalul lunii martie, această lege face posibilă creşterea numărului forţelor armate, în contextul tensiunilor cu Rusia de la graniţa estică a Ucrainei.

„Acest lucru ne permite să suplimentăm cu rezervişti unităţile militare ale tuturor structurilor de apărare, astfel încât să mărim semnificativ eficienţa în luptă pe timpul unei agresiuni militare”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Marţi, preşedintele Zelenski i-a cerut preşedintelui Putin să se întâlnească în regiunea Donbas pentru discuţii privind încheierea conflictului şi reducerea tensiunilor dintre cele două ţări.

Kievul şi Moscova se acuză reciproc de alimentarea tensiunilor din Donbas, unde trupele Ucrainei s-au luptat cu forţele susţinute de Rusia, într-un conflict în urma căruia Ucraina susţine că a pierdut 14.000 de oameni din 2014.