10 august 2020

Preşedintele Ucrainei a numit un nou şef al informaţiilor militare şi a atras atenţia asupra importanţei renaşterii spiritului de luptă al informaţiilor militare ucrainene

Florin Jipa

După ce în primele luni ale anului mai mulţi angajaţi ai statului ucrainean, printre care şi un general din serviciul secret, au fost reţinuţi pentru spionaj în favoarea Rusiei, preşedintele Ucrainei a anunţat numirea unui nou şef al Direcţiei Generale de Informaţii la Ministerul Apărării şi importanţa dezvoltării unui nou program pentru informaţiile naţionale pentru perioada 2021-2025.

Sursă foto: Presedintia Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, l-a prezentat pe noul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Ministerului Apărării, Kyrylo Budanov.

„Kyrylo Budanov este un ofiţer care a parcurs toate stagiile informaţiilor militare. Cunoaşte bine sistemul, a fost un participant la ostilităţi din primele zile, nu este un teoretician de fotoliu, ci un adevărat militar cu o mare experienţă şi reputaţie,” a spus Volodymyr Zelenskyy.

Kyrylo Budanov i-a mulţumit preşedintelui pentru încredere şi a declarat că în muncă va fi ghidat de onoare mai mult decât orice altceva.

„Pentru mine şi echipa mea, prioritatea este reintegrarea regiunii Donbas şi Republica Autonomă Crimeea. Suntem concentraţi pentru succesul statului nostru,” a concluzionat Budanov.

Volodymyr Zelenskyy a atras, de asemenea atenţia asupra importanţei renaşterii spiritului de luptă al informaţiilor militare ucrainene.

„Vă doresc să continuaţi cu demnitate tradiţiile glorioase ale informaţiilor militare ucrainene,” le-a mai transmis şeful statului ucrainean.

Volodymyr Zelenskyy a arătat, totodată, importanţa dezvoltării unui nou program pentru informaţiile naţionale pentru perioada 2021-2025.

Acţiunea liderului ucrainean vine după ce în primăvară un demnitar, dar şi un general-maior din cadrul serviciilor secrete ucrainene, Valery Shaitanov, au fost reţinuţi în urma acuzaţiilor de trădare şi spionaj în favoarea Rusiei.