01 noiembrie 2018

Preşedintele Trump ar vrea sa trimită armata americană la graniţa între SUA şi Mexic

Teodora Marinescu

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că ar putea trimite până la 15.000 de militari la graniţa Statelor Unite cu Mexic, pentru a opri trecerea unui grup mare de imigranţi latino-americani, relatează site-ul publicaţiei New York Times şi agenţia Reuters.

Sursă foto: Mediafax

"În ceea ce priveşte grupul, armata noastră este pregătită. Vom putea trimite între 10.000 şi 15.000 de personal militar, în afară de Poliţia de Frontieră, ICE şi oricine se află deja acolo", a declarat Trump pentru reporteri.

Administraţia de la Washington a anunţat luni că intenţionează să trimită 5.200 de militari la graniţa între SUA şi Mexic pentru a împiedica un nou val de imigranţi.

Pentagonul a identificat aproximativ 7.000 de militari care pot fi trimişi să patruleze la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic în caz de nevoie.

Departamentul Apărării nu a anunţat încă oficial scopul misiunii, sau rezultatele analizei sale privind posibila ameninţare reprezentată de grupul de imigranţi.

Sute de imigranţi au încercat luni să treacă din Guatemala în Mexic, însă autorităţile federale mexicane le-au blocat accesul.

Donald Trump a promis în campania electorală că va construi un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, precizând că lucrările vor fi suportate de autorităţile mexicane. Administraţia din Mexic a anunţat că nu va plăti nimic pentru zidul de la frontieră.