13 septembrie 2019

Preşedintele SUA susţine că John Bolton îl "ţinea pe loc" în ceea ce priveşte Venezuela şi Cuba

Mircea Olteanu

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că John Bolton, consilierul său pentru Securitate Naţională, pe care l-a concediat în urmă cu câteva zile, îl "ţinea pe loc" în ceea ce priveşte Venezuela şi Cuba, informează agenţia Bloomberg.

Sursă foto: Mediafax

Administraţia Donald Trump a impus sancţiuni economice dure împotriva Venezuelei, în încercarea de a provoca schimbarea regimului de la Caracas, condus de Nicolas Maduro. Această strategie a fostromovată în mod agresiv de Bolton.

Preşedintele SUA a refuzat în repetate rânduri să excludă posibilitatea unei intervenţii militare împotriva regimului Maduro.

De altfel, Donald Trump a afirmat joi că opiniile sale privind Venezuela erau "mult mai puternice" decât cele ale lui Bolton.

"De fapt, opiniile mele despre Venezuela, şi în special despre Cuba, erau mult mai puternice decât cele ale lui John Bolton. Mă ţinea pe loc!", a afirmat Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

Elliott Abrams, emisarul special al SUA pentru Venezuela, a subliniat recent că demiterea lui Bolton nu va avea niciun impact asupra strategiei Washingtonului privind Venezuela, adăugând că sprijinul pentru liderul opoziţiei de la Caracas, Juan Guaido, este "bipartizan".