18 martie 2019

Preşedintele Maduro a cerut guvernului să demisioneze

Mircea Olteanu

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a cerut guvernului de la Caracas să demisioneze, scopul fiind acela de a reorganiza executivul, afirmă vicepreşedintele Delcy Rodriguez într-un mesaj pe Twitter, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Acţiunea are loc în contexul în care legitimitatea lui Maduro este contestată de Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării.

Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

"Preşedintele Nicolas Maduro a cerut cabinetului să demisioneze pentru a putea realiza o reorganizare profundă a Guvernului bolivarian", se afirmă în mesajul postat pe Twitter.

Scopul reorganizării este acela de a "proteja patria lui (Simon) Bolivar şi (Hugo) Chavez de orice ameninţare", a adăugat Delcy Rodriguez, făcând referire la liderul unor mişcări de independenţă în America de Sud împotriva Spaniei, respectiv la predecesorul lui Maduro, Hugo Chavez.