11 iulie 2018

Preşedintele Klaus Iohannis: România vrea să fie un furnizor de securitate pentru întreaga regiune

Ana Petrescu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înaintea începerii Summit-ului NATO la Bruxelles, că România îşi doreşte să fie un furnizor de securitate, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care ţara noastră şi-a respectat angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru apărare.

„Summit-ul este extrem de important pentru NATO şi cu accente deosebite pentru România. Se ştie că obiectivul principal este întărirea posturii defensive a NATO, dar pentru noi asta înseamnă lucruri foarte concrete. Pentru noi este foarte importantă atenţia pe care vrem să o dăm zonei Mării Negre, iarăşi aici cu şanse bune, la iniţiatvia noastră, e o sesiune specială dedicate Mării Negre la care e invitată şi Ucraina şi Georgia. Credem că vom obţine o prezenţă NATO asporită în zona Mării [...]

Testează abonamentul

Poți să accesezi întreg articolul doar dacă ești abonat la MonitorulApararii.ro.

Alege abonament Cere demo

Dacă ai deja un abonament valid intră în cont mai jos

Am uitat parola

Nu ai cont încă? Înregistrează-te aici

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor Monitorului Apararii si Securitatii. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Citarea se poate face în limita a 250 de semne cu conditia citarii sursei si mentionarii linkului site-ului https://monitorulapararii.ro/. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.
Nota: Utilizatorii care au achizitionat un abonament cu drept de republicare au permisiunea de reproducere a maxim 4 articole pe luna si numai intr-o singura publicatie, cu conditia citarii sursei si mentionarii linkului (model: Articol preluat din https://monitorulapararii.ro/).