16 noiembrie 2018

Preşedintele Kim inspectează testarea unei arme tactice nou dezvoltate

Marinela Sarbu

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a inspectat testarea unei arme tactice nou dezvoltate, numindu-o "o altă expunere a capacităţilor noastre de apărare care se dezvoltă rapid în întreaga regiune", a informat vineri mass-media de stat din Coreea de Nord, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Aceasta este prima menţionare a presei de stat privind noi dezvoltări ale programului de armament din Coreea de Nord din ultimele luni.

"Acest rezultat astăzi este o justificare a politicii partidului concentrată pe ştiinţa şi tehnologia apărării, o altă expunere a capacităţilor noastre de apărare care se dezvoltă rapid în întreaga regiune şi o schimbare inovatoare în consolidarea capacităţilor de luptă ale armatei noastre", a spus Kim.

KCNA a informat că testul a fost un succes.

Kim a spus că sistemul de arme testat a fost unul de care tatăl său, Kim Jong Il, a fost deosebit de interesat în timpul vieţii sale şi a condus personal dezvoltarea acestuia.

Aceasta este prima vizită a lui Kim pe un câmp de testare de la summit-ul fără precedent cu preşedintele american Donald Trump din luna iunie, când cei doi lideri au convenit să lucreze spre denuclearizare şi pace în Peninsula Coreeană şi să stabilească noi relaţii între Statele Unite şi Coreea de Nord .

Acordul conţine puţine date concrete, iar negocierile au făcut puţine progrese.

O delegaţie nord-coreeană se află în prezent în Coreea de Sud vizitând amplasamentele economice în cadrul eforturilor de reconciliere inter-coreeană.