29 august 2019

Preşedintele Iranului lansează un apel la unitate pentru depăşirea „războiului economic” cu Statele Unite

Bianca Pavaluca

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a făcut apel miercuri la unitate pentru combaterea şi depăşirea „războiului economic” impus de către Statele Unite împotriva Iranului, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Trebuie să fim uniţi în această luptă, pentru a câştiga războiul economic lansat de Statele Unite împotriva Iranului”, a declarat Rouhani într-un discurs televizat.

Preşedintele iranian a declarat marţi că negocierile cu Statele Unite privind programul nuclear şi balistic nu vor începe dacă Administraţia de la Washington nu va ridica sancţiunile impuse Teheranului.

În urma summitului G7, preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, s-a declarat dispus să aibă o întrevedere cu omologul său din Statele Unite, Donald Trump, pe tema programului atomic iranian. Liderul de la Casa Albă a evocat posibilitatea de a avea o întrevedere cu Hassan Rouhani în anumite condiţii.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.