06 august 2019

Preşedintele iranian: Războiul cu Iran este „mama tuturor războaielor”

Bianca Pavaluca

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat marţi, într-un discurs televizat, că un război cu Iranul ar reprezenta „mama tuturor războaielor”, în contextul escaladării tensiunilor din Strâmtoarea Hormuz, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Pacea cu Iranul este mama păcii, iar războiul cu Iran este mama tuturor războaielor”, a declarat Hassan Rouhani într-un discurs ţinut la Ministerul de Externe iranian.

De asemenea, preşedintele iranian a lăudat activitatea ministrului iranian de Externe, Javad Zarif, după ce Statele Unite au impus sancţiuni împotriva lui.

Hassan Rouhani a discutat despre situaţia din Strâmtoarea Hormuz şi a avertizat că există posibilitatea ca navigarea să nu fie sigură în zonă.

„O strâmtoare pentru o strâmtoare. Nu se poate ca Strâmtoarea Hormuz să fie liberă pentru voi, iar Strâmtoarea Gibraltar să nu fie liberă pentru noi”, a menţionat preşedintele iranian.

Marea Britanie şi Statele Unite vor iniţia o "misiune internaţională pentru securitatea maritimă" în Strâmtoarea Hormuz, situată la intrarea în Golful Persic, a anunţat luni Dominic Raab, ministrul britanic de Externe.Guvernul Angela Merkel a respins solicitarea Administraţiei Donald Trump privind participarea Germaniei la misiunea navală din Golful Persic, care are rolul contracarării acţiunilor Iranului.