09 mai 2019

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron: Azi trebuie să vorbim despre Europa, despre viitor şi proiecte comune

Bianca Pavaluca

Preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit, la începutul summitului informal al Consiliului European de la Sibiu, despre nevoia de mobilizare pentru evoluţia Europei, pentru combaterea schimbărilor climatice şi pentru securitatea cetăţenilor europeni.

Sursă foto: Mediafax

„Sunt foarte bucuros că ne regăsim azi, de Ziua Europei, la Sibiu. Azi trebuie să vorbim despre Europa, despre viitor şi despre proiectele comune”, a declarat preşedintele francez în Piaţa Mare din Sibiu.

„Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le avem în vedere: apărare, protecţia intereselor strategice economice, clima”, a adăugat Macron.

Preşedintele francez a enumerat priorităţile pe care Uniunea Europeană ar trebui să le aibă în următorii ani, şi anume reducerea emisiilor de carbon, protejarea frontierelor şi securitatea Europei. Emmanuel Macron a transmis că termenul limită pentru reducerea emisiilor de carbon la zero este anul 2050.

„În 15 zile avem alegerile noastre europene. Întrebarea este dacă ne dorim să construim împreună şi să îmbunătăţim lucrurile, sau să distrugem Europa şi să revenim la naţionalism?”, a transmis Emmanuel Macron.

De asemenea, preşedintele francez a reiterat nevoia de investire în Inteligenţa Artificială şi în proiecte pentru siguranţa cetăţenilor.