10 mai 2019

Preşedintele Donald Trump consideră că regimul nord-coreean nu este pregătit să negocieze cu SUA

Mircea Olteanu

Nu cred că regimul de la Phenian este gata să negocieze cu Washingtonul, deşi Coreea de Nord susţine că vrea acest lucru, a declarat Preşedintele SUA, Donald Trump, după ce regimul nord-coreean a lansat joi mai multe rachete, informează postul CNBC.

Sursă foto: Mediafax

"Analizăm foarte serios. Erau rachete mai mici, erau rachete cu rază scurtă de acţiune", a declarat Trump, despre exerciţiul de trageri efectuat joi de forţele regimului de la Phenian.

"Nimeni nu e mulţumit de asta, dar analizăm bine şi vom vedea", a adăugat liderul de la Casa Albă.

"Relaţia continuă, dar vom vedea ce se întâmplă. Vor să negocieze, vorbesc despre negociere. Dar nu cred că sunt gata să negocieze", a subliniat Trump.

Coreea de Nord a lansat joi două rachete cu rază scurtă de acţiune, potrivit autorităţilor militare sud-coreene, la aproape o săptămână după ce Phenianul a reluat testele balistice.

Tensiunile între Washington şi Phenian s-au intensificat după eşecul summitului de la Hanoi dintre Donald Trump şi Kim Jong-un, în contextul în care Statelor Unite au cer Coreei de Nord să renunţe la programul său nuclear, în timp ce Phenianul cere eliminarea unei părţi a sancţiunilor ce vizează regimul.