30 aprilie 2018

Preşedintele Coreei de Sud, despre Donald Trump: Ar trebui să câştige Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile privind soluţionarea crizei programului atomic de la Phenian

Mircea Olteanu

Preşedintele american Donald Trump ar trebui să câştige Premiul Nobel pentru Pace ca recunoaştere pentru eforturile sale în legătură cu soluţionarea crizei privind programul atomic al Phenianului, a declarat Moon Jae-In, preşedintele Coreei de Sud, potrivit unui oficial de la Seul.

Sursă foto: Mediafax

"Preşedintele Trump ar trebui să câştige Premiul Nobel pentru Pace. Avem nevoie doar de pace", a declarat Moon în cadrul unui reuniuni guvernamentale, a comunicat un oficial sud-coreean, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, au anunţat că au căzut de acord să coopereze pentru a realiza "denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea" şi că vor adopta un tratat de pace care să pună capăt în mod formal Războiului coreean.

La rândul său, Trump s-ar putea întâlni cu Kim Jong-Un la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie.

În ianuarie, Moon a afirmat că Trump merită să aprecieri pentru demararea discuţiilor inter-coreene, care ar putea fi rezultatul eforturilor SUA pentru sancţionarea şi presarea Coreei de Nord.