30 august 2018

Preşedintele Coreei de Sud a numit un nou ministru al Apărării

Bianca Pavaluca

Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, l-a numit joi pe Jeong Kyeong-doo în funcţia de ministru al Apărării, în contextul în care ţara sud-coreeană încearcă să reducă tensiunile cu Coreea de Nord, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Jeong Kyeong-doo are 58 de ani şi este un fost pilot al armatei coreene. Din momentul preluării funcţiei, principala sa îndatorire va fi să consolideze relaţiile cu Coreea de Nord şi să construiască o bază de încredere între cele două ţări.

Jeong Kyeong-doo îl va înlocui pe Song Young-moo şi nu are nevoie de acordul Parlamentului pentru a prelua funcţia, ci doar de un interviu cu parlamentarii.

Acesta va fi primul ministru al Apărării sud-coreean care a lucrat în domeniul forţelor aeriene militare din ultimii 24 de ani.

În prezent, Coreea de Sud încearcă să îmbunătăţească relaţiile cu Coreea de Nord. Liderii celor două ţări se vor întâlni din nou în luna septembrie.

Noul ministru a transmis că va reduce numărul militarilor şi al echipamentului din zona demilitarizată de la frontiera cu Coreea de Nord, în contextul unui acord încheiat în luna aprilie între Moon Jae-in şi omologul său nord-coreean Kim Jong-un.

Preşedintele sud-coreean a schimbat de asemenea şi ministrul Muncii şi pe cel al Industriei.