15 mai 2019

Preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român a vizitat Ministerul Apărării Naţionale

Andreea Soare

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, l-a primit miercuri, 15 mai, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, pe preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), Eric Stewart, arată un comunicat al MApN.

Sursă foto: MApN

„Oficialii au adus în discuţie relaţiile excelente dintre cele două ţări în domeniul securităţii şi apărării, ministrul Leş apreciind că dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă în continuare un obiectiv important al Guvernului României, „acesta dovedindu-se esenţial pentru a răspunde eficient provocărilor generate de contextul regional şi internaţional de securitate”.

Având în vedere că 2019 este al treilea an consecutiv în care bugetul apărării beneficiază de doi la sută din Produsul Intern Brut, ministrul apărării naţionale şi-a exprimat speranţa că, astfel, se vor deschide noi oportunităţi de cooperare, precum şi de sporire şi extindere a investiţiilor americane în industria românească de apărare. 

De asemenea, ministrul Leş a apreciat iniţiativa AMRO cu privire la organizarea celui de-al doilea Forum România-SUA dedicat apărării, după cel care a avut loc anul trecut, la care a participat şi Republica Moldova.

Un alt subiect aflat pe agenda discuţiilor a fost cooperarea crescută în domeniul cooperării industriale la nivelul Uniunii Europene, ministrul Leş apreciind că ar fi importantă implicarea companiilor din SUA , cât mai mult posibil, în construcţia noii arhitecturi europene industriale de apărare”, adaugă MApN.