11 martie 2019

Preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Congresul SUA: Ar fi o greşeală dacă Donald Trump nu va depune mărturie în faţa unui mare juriu

Teodora Marinescu

Preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, Adam Schiff, consideră că ar fi o "greşeală" ca procurorul special Robert Mueller să nu îl convingă pe Donald Trump să dea mărturie în faţa unui mare juriu, ca parte a anchetei privind ingerinţele Rusiei, relatează The Guardian.

Adam Schiff a redeschis investigaţia Comisiei, asupra echipei de campanie a actualului preşedinte american Donald Trump, după ce democraţii au preluat în luna ianuarie controlul Camerei Reprezentaţilor.

Acesta a declarat pentru NBC că ar fi un eşec dacă Robert Mueller va accepta ca Donald Trump să răspundă la întrebările anchetatorilor în scris.

"În cele din urmă, este o greşelă pentru că cea mai bună modalitate de a afla adevărul este să îl punem pe preşedinte sub jurământ. Aşa cum a sugerat în trecut, consideră că este în regulă să mintă publicul. Până la urmă a zis: 'Nu e ca şi cum aş vorbit în faţa unui magistrat'. Ei bine, poate că ar trebui să vorbească în faţa unui magistrat", a declarat Schiff.